0
0

Search

Cum se poate de amenajat compact o sală de baie de dimensiuni mici

Deseori ne confruntăm cu opinia că o încăpere mică este foarte dificil de a o dota cu toate comodităţile moderne. Problema devine mai stringentă cînd această încăpere este tocmai sala de baie.


În primul rînd te irită veşnica umezeală (cum nu te-ai strădui stropii de apă zboară în toate direcţiile!), obiectele sanitare sunt îngrămădite pînă la limită unul lângă altul, iar încăperea parcă te apasă din toate părţile.

 

Dar totuşi, există o soluţie pentru această problemă, care pînă acum recent părea a fi imposibilă de soluţionat. Aceasta se referă în primul rînd la alegerea materialelor pentru dotarea încăperii în cauză.

 

De asemenea, există o multitudine de măsuri care v-ar permit să cîştigaţi cît mai mult spaţiu.


Deşi posibilităţile nu sunt prea mari, pe piaţă sunt oferte variate de obiecte sanitare, proiectate special pentru amenajarea sălilor de baie mici. Din întreaga gamă de produse oferite de piaţă, în situaţia dvs., se recomandă să alegeţi articole sanitare cu forme teşite, sau aceste elemente trebuie să fie de formă alungită şi cît mai îngustă. Astfel de obiecte sanitare pot fi localizate în odăi foarte mici, şi în locuri mai puţin accesibile, care de cele mai multe ori sunt considerate a fi nepotrivite pentru utilizare : de regulă acestea sunt spaţiile de după uşă, dintre cadă şi peretele opus sau între pereţi şi uşi.


Achiziţionarea obiectelor sanitare sau a mobilierului, conceput special pentru amenajarea colţurilor încăperii - aceasta, de asemenea, este una dintre opţiunile de amenajare a sălilor de baie mici: chiuveta unghiulară, un dulăpior mic, cabina de duş sau cada. Din punct de vedere al comodităţii acestea nu diferă absolut deloc de acele bunuri de uz casnic de dimensiuni normale, dar, care datorită formelor sale şi locaţie, ocupă mai puţin spaţiu în baie.


Chiuvetele, vasele wc, bideurile, suporturile pentru cabinele de duş, produse special pentru încăperile mici, se evidenţiază datorită unui design aparte, rotunde sau ovale, şi, datorită acestor forme ele nu ocupă mult spaţiu. În plus, întreaga gamă de tehnică sanitară de "forme mici" este echipată cu un sistem de fixare la perete sau se instalează pe un suport foarte mic. Astfel, rămâne o parte din spaţiu pe podea, fapt ce conferă efect de o suprafaţă mai mare.


Utilizarea nişelor în pereţi, de asemenea, este ofertă excelentă pentru proprietarii caselor cu băi mici. În ceea ce priveşte amplasarea mobilierului, există mai multe opţiuni: dulăpioare statice sau mobile, amplasate sub chiuvetă, rafturi suspendate şi dulăpioare de perete înguste.


Un element important pentru sala de baie este oglinda. Cu ajutorul acesteia puteţi crea un efect tridimensional cu adevărat uimitor. Oglinda maximal mare va dubla vizual spaţiul din încăpere.


Dacă pentru căptuşeala pereţilor şi a podelii din baie Dvs. veţi utiliza materiale de tonuri deschise, puteţi fi siguri că veţi avea impresia că baia Dvs. este destul de spaţioasă şi bine luminată.