0
0

Search

Ingrijirea corecta a obiectelor sanitare

Baia are nevoie de atentie in ceea ce priveste curatenia si nu trebuie tratata mai prejos decat celelalte zone ale casei. Asa cum mobila din sufragerie si dormitor are nevoie de anumite produse pentru ingrijire si protectie, cea din bucatarie de produse specifice, asa si cea din baie trebuie tratata pe masura, dupa nevoi.

De regula, in baie nu aveti multa mobila dar in schimb tot ce insemna obiecte sanitare au nevoie de anumite produse, speciale, atat pentru a nu se deteriora cat si pentru a se pastra curate, fara bacterii. Ca si prim sfat in ceea ce priveste curatarea obiectelor sanitare, evitati folosirea produselor acide deoarece ele distrug smaltul de la suprafata obiectelor facandu-l poros. Desi ajuta la reducere timpului de frecare al obiectelor respective, in acelas timp le scurteaza durata de viata considerabil.

Bateriile de baie. In primul rand verificati ca garniturile sa fie inca bune si sa nu existe pierderi deoarece pe langa pierderile de apa se va depune si calcar in zona respectiva. Pentru a le curata, in locul produselor chimice optati pentru otet si bicarbonat. Acestea doua indeparteaza depunerile de calcar si sapun, cu succes, si sunt suficiente pentru a lasa bateriile impecabile.

Chiuvetele si lavoarele. In baie sau bucatarie niciodata nu aruncati ulei incins sau zat de cafea deoarece puteti infunda scurgerile iar grasimile ce se depun pe scurgeri vor emana un miros urat si persistent. Daca este vorba despre suprafete din inox nu le frecati cu burete. Folositi crema speciala pentru inox pentru curatare pe care o indepartati apoi cu partea moale a buretelui sau cu o laveta umeda. Pentru chiuvetele din ceramica folositi fie detergent lichid, fie otet cu bicarbonat.

Cabina de dus. Nu folositi bureti abrazivi pentru a curata cabina ci un burete moale inmuiat in detergent lichid sau solutie destinata suprafetelor vitrale.

Cada de baie. Are acelasi regim de curatare ca si lavoarul. In plus, daca vreti ca aceasta sa arate impecabil un timp mai indelungat, spalati-o dupa fiecare utilizare pentru a evita depunerile de sapun, grasime si murdarie.

Curatenia in baie                                                                                             

Vasul de wc. Acesta, pe langa faptul ca trebuie curatat, trebuie si dezinfectat in permanenta. Folositi substante speciale din comert dar nu pe cele mai puternice deoarece va pot deteriora interiorul vasului de wc iar apoi acesta se va pata sau, in timp, va adaposi mai multe depuneri de calcar si microbi.

Placile de faianta si peretii. Rosturile dintre placi sau colturile, in special in baie unde este multa umezeala, adapostesc de obicei mucegai. Necuratat, se poate transforma in igrasie pe pereti iar rosturile se pateaza cu un aspect murdar. Curatati-le cel putin la doua-trei luni cu o periuta de dinti inmuiata in bicarbonat sau clor si totul va conserva senzatia de nou.

Chiar daca procesul de curatenie este migalos, la final, starea de bine va compensa efortul depus.

In cazul in care ati neglijat aceste reguli si ati distrus unele din obiectele sanitare, puteti procura  altele noi, din internet magazinul http://santehmaster.md/ru/magazin-online.