0
0

Search


Montarea colectoarelor solare

Instalarea colectorului solar - una dintre multitudinea serviciilor de calitate prestate de către compania Santehmaster. Instalatorii Santehmaster lucrează rapid, eficient și prestează serviciile în orice moment al zilei convenabil Dumneavoastră.


Cantitatea de energie acumulată de colectoarele solare depinde de o multitudine de factori. Unii dintre aceștia sunt unghiul de înclinare și felul cum este amplasat colectorul solar. Criteriul de orientare îl reprezintă azimutul.


Unghiul de înclinare este unghiul dintre planul orizontal și baterii. La instalarea pe panta acoperișului, unghiul format este condiționat de amplasarea acoperișului. Cea mai mare cantitate de energie o acumulează colectorul solar la poziționarea acestuia într-un unghi drept spre insolație. Pentru că unghiul insolației depinde de perioada zilei și de timpul anului, orientarea colectorului solar se face în conformitate cu poziționarea soarelui în perioada în care vine cea mai mare cantitate de energie solară.


Montarea colectorului solar și determinarea mărimii acestuia trebuie efectuate în așa fel, încât impactul umbrele clădirilor din jur, ale copacilor și ale altor obiecte să fie minimal.


O parte importantă a instalației colectorului solar o reprezintă construcția de tip suport. Ea asigură un unghi corect, şi, de asemenea, conferă duritatea necesară construcției. Acest tip de construcție trebuie să asigure o protecție solidă împotriva vântului sau a altor intemperii ale naturii.


Există următoarele variante de a instala colectoarele respective: instalarea sub unghi, în poziție orizontală, sau instalarea cu ajutorul construcției anexe.