0
0

Search

Proiectarea sistemelor fotovoltaice

Proiectarea sistemelor fotovoltaice

Proiectarea sistemelor fotovoltaice este unul dintre multitudinea serviciilor prestate de către compania Santehmaster. Specialiștii Santehmaster cu înaltă calificare prestează în timp util servicii eficiente și calitative de proiectare și instalare a diverselor sisteme și dispozitive.


Pomparea apei și procesul de ventilare sunt realizate cu ajutorul sistemului fotovoltaic. Modulele fotovoltaice produc cea mai mare cantitate de energie în zilele solare. Cele mai simple sisteme fotovoltaice utilizează momentan energia produsă pentru funcționalitatea pompei sau a ventilatorului. Avantajul acestor tipuri de sisteme constă în rezolvarea celor mai simple probleme. Principiul de funcționare al sistemului este următorul: energia se produce doar atunci când există necesitate, iată de ce nu este necesară cablarea, sau un lucru suplimentar cu acumulatoare și cu sistemele de control. Sistemele care au o capacitate până la 500 W cântăresc mai puțin de 70 kg - greutate care permite transportarea și montarea sistemului fără mari dificultăți. Instalarea ocupă doar câteva ore. În comparație cu pompele și ventilatoarele care au nevoie de deservire tehnică, modulele fotovoltaice sunt dispozitive care nu cer curățare ori un control periodic.


O astfel de pompă fotovoltaică reprezintă o alternativă pentru pompa manuală, dar și pentru generatorul diesel. Dispozitivele respective pompează apa numai când există necesitatea - în zilele însorite. În plus, pompele solare nu necesită multe bătăi de cap - tot ce se cere de îndeplinit este instalarea și exploatarea lor. Un singur om poate monta pompa în decursul câtorva ore. Mai mult, este important de menționat că procesul de instalare nu cere experiență în domeniu sau un echipament special.