0
0

Search

Montarea sistemului de filtrare chimică și dedurizare a apei

Montarea sistemului de filtrare chimică și dedurizare a apei

Montarea sistemului de filtrare chimică și dedurizare a apei pentru casa sau oficiu. Metoda eficienta de tratare a apei. Suna acum 022 84 66 84!  Santehmaster vă va ajuta cu rezolvarea acestei probleme și a multor altora calitativ, eficient și în timp util.


Unul dintre cele mai răspândite tipuri de tratare chimică a apei îl reprezintă dedurizarea apei. Dedurizarea apei este procesul de înlăturare a sărurilor metalelor alcalino-pământoase, în mare parte a calciului și a magneziului. Anume concentrarea sărurilor de calciu și magneziu oferă duritate apei. Cu cât este mai mare concentrarea acestor elemente în apă, cu atât apa este mai dură.


Când apa de o duritate mare este folosită în cazane în calitate de termoconductor are loc formarea rapidă a sărurilor insolubile în conducte, cazane, schimbătoare de căldură, etc. Acest fenomen duce la ieșirea timpurie din uz a dispozitivului. Toți producătorii de cazane atenționează la nivelul de duritate al apei atunci când vine vorba despre utilizarea ei în calitate de termoconductor.


Principalul mod de a elimina substanțele de calciu și magneziu din apă, cu alte cuvinte diminuarea durității apei, este schimbul cationic - Na. La montarea sistemului de filtrare chimică și dedurizare a apei, ionii de calciu și magneziu sunt absorbiți de o rășină specială schimbătoare de ioni, care în schimbul absorbției acestor ioni din apă oferă ioni de natriu - Na. Spre deosebire de calciu și magneziu, ionii de natriu nu duc la formarea unor substanțe insolubile.