0
0

Search

Radiatoare din fontă, oțel, aluminiu, bimetalice

radiatoare Moldova

 Acest articol vă va ajuta să alegeţi radiatoarele de încălzire pentru casa sau apartamentul dumneavoastră şi ce trebuie să fie cunoscut şi considerat pentru alegerea lor corectă.

 

Radiatoarele pot fi:

-Din fontă;
-Din oţel;
-Din aluminiu;
-Bimetalice;

 

Să le analizăm pe fiecare în parte:

 


radiatoare fontaRadiatoarele din fontă sunt utilizate în clădirile sovietice cu multe etaje deoarece au o presiune de lucru destul de mare (până la 10 bari). Un principalul avantaj al radiatoarelor din fontă este rezistenţa înaltă la coroziune şi abraziune.

 

Ele servesc nu mai puţin de 50 de ani. Stochează multă căldură (în secţiuni este multă apă şi pereţii sunt groşi), asigură o zonă mare de încălzire. Transferul de căldură variază de la 100 la 200 Waţi dintr-o secţiune şi depind de mărimea şi tipul de secţiune.

 

Radiatoarele din fontă nu sunt practic sensibile la calitatea proastă a agentului de transfer de căldură, ceea ce şi determină anagajamentul consumatorului sovietic pentru acest tip de radiatoare.
Radiator din oţel.


radiatoare otelRadiatorul din oţel reprezintă un produs turnat, cu rezervoare superioare şi inferioare, precum şi cu canal vertical. Din ambele părţi nervurile se unesc între unele cu altele prin panouri perpendiculare care nu doar măresc transferul de căldură dar şi formează o suprafaţă netedă. De aceea praful nu se acumulează în colţuri şi însăşi radiatorul nu necesită aplicarea unui panou frontal (spre deosebire de cel din fontă), deoarece arată destul de atrăgător. Radiatoarele din oţel cântăresc mult mai puţin decât cele din fontă, metalul este mai subţire, şi deci aparatul se încălzeşte mult mai repede. Se recomandă exploatarea radiatoarelor din oţel în casele particulare şi în casele cu puţine etaje (până la 3 etaje).

 

Radiatoarele din oţel sunt calculate pentru presiunea de lucru de până la 10 atmosfere şi tempratura de până la 150 0 С. Se produc radiatoare de două tipuri: РСВ – sub formă de coloană cu canale verticale între registrele orizontale superioare şi inferioare şi РСТ – cu canale orizontale.


radiatoare aluminiuRadiatoarele din aluminiu – elegante, uşoare, cu transfer înalt de căldură – au cea mai mare popularitate pe piaţă. Radiatoarele din aluminiu transmit aproximativ 50% din căldură prin intermediul radiaţiei, cealaltă parte – prin intermediul convecţiei. Astfel, aceste unelte de încălzire sunt cele mai eficiente surse de căldură în încăpere. Radiatoarele din aluminiu rezistă unei presiuni de lucru de până la 18 atmosfere.

 

Utilizarea unei suprafeţe foarte dezvoltate sub formă de nervuri (aripioare), amplasate înnăutrul secţiunii, măreşte eficient suprafaţa volumului de căldură până la 0,5 metri pătraţi, ceea ce măreşte conductivitatea termică înaltă a aluminiuui. Inerţia termică a unui astfel de radiator nu este mare. Aceasta permite atingerea unei economii de 20-30% de resurse termice.
Radiatoarele din aluminiu au o capacitate înaltă de transfer de căldură – datorită conductivităţii înalte a aluminiului.


radiatoare bimetaliceRadiatoarele bimetalice. Caracteristica principală a radiatoarelor bimetalice – utilizarea în construirea pieselor din aluminiu şi oţel ("ААА"). Colectorul intern al radiatorului bimetalic este produs din oţel de rezistenţă înaltă şi poate rezista creşterii presiunii în sistemele de încălzire. Partea exterioară a radiatorului bimetalic este produsă din aluminiu uşor. Radiatoarele bimetalice sunt capabile să reziste unei presiuni de lucru înalte de până la 35 de atmosfere.

 

Datorită unei combinaţii de oţel şi aluminiu în structură, radiatoarele bimetalice sunt mai puţin exigente cu privire la calitatea şi compoziţia chimică a lichidului de operare în sistem (au o rezistenţă înaltă la coroziune), care combină rezistenţa înaltă şi transferul maxim de căldură având un volum minim de transfer de căldură, au mărimi compacte.


La alegerea radiatorului de încălzire trebuie să luaţi în consideraţie următorii factori:
• Pentru încălzirea unei camere cu înălţimea tavanurilor de până la 3 metri, cu un geam şi cu un perete exterior, într-o casă rezidenţială de tip standard sunt suficienţi 100 Waţi pentru încălzirea 1 m2 de suprafaţă.


Înmulţind suprafaţa camerei cu 100 W primim o valoare de energie termică suficientă pentru încălzirea acesteia.

- Dacă în cameră sunt 1 geam şi 2 pereţi exteriori – puterea trebuie mărită cu 20%;
- În cameră sunt 2 geamuri şi 2 pereţi exteriori – cu 30%;
- Geamul este instalat în partea spre nord şi nord-est – cu 10%;
- Dispozitivul este situat într-o nişă adâncă – cu 5%;
- Dispozitivul este închis cu un panou continuu cu două despicături orizontale – cu 15%;
- În cazul când există mai mulţi factori – procentele sunt adunate şi este primită valoarea finală a puterii dispozitivelor.

 

Metoda de calcul propusă rezultă în câteva rezultate puţin majorate, însă căldura excesivă poate fi îndepărtată cu ajutorul vanelor de reglare. Iată această putere şi trebuie transmisă de către dispozitivul de încălzire (sau de câteva dispozitive) pentru încălzirea spaţiului.

 

Sunați la numărul de telefon 022 84 66 84 pentru a consulta unul din specialiștii SANTEHMASTER.

26/12/2014, 14:434037 vizualizări
inovatie-in-lumea-cadelor-de-baieDesignerii ne-au uimit cu un nou element pentru camera de baie – cada ying yang pentru doi.Cada a fost lansata special pentru cupluri, si este echipata cu lumina de diverse culori, muzica, si masaj acustic. Pretul acestui obiect uimitor este de 55 mii $.mai mult
16/12/2014, 10:034199 vizualizări
10-pasi-pentru-o-incalzire-economica Nu porniţi instalaţia de încălzire decât dacă este cu adevărat necesar. Pentru reglare, utilizaţi programele de încălzire presetate sau propriile programe personalizate, în funcţie de preferinţele dumneavoastră de confort. Aerisiţi camerele în mod corect în timpul sezonului rece deschizând larg ferestrele de două ori pe zi timp de aproximativ 5 minute. În acest context nu se recomandă, în momentul instalării sistemului de încălzire, montarea termostatelor în apropierea ferestrelor, întrucât pot...mai mult
12/12/2014, 11:224063 vizualizări
ingrijirea-corecta-a-obiectelor-sanitareBaia are nevoie de atentie in ceea ce priveste curatenia si nu trebuie tratata mai prejos decat celelalte zone ale casei. Asa cum mobila din sufragerie si dormitor are nevoie de anumite produse pentru ingrijire si protectie, cea din bucatarie de produse specifice, asa si cea din baie trebuie tratata pe masura, dupa nevoi. De regula, in baie nu aveti multa mobila dar in schimb tot ce insemna obiecte sanitare au nevoie de anumite produse, speciale, atat pentru a nu se deteriora cat si pentru a se...mai mult
25/09/2014, 11:544462 vizualizări
montare-cazane-articole-sanitare-la-pret-redusCompania SANTEHMASTER ofera servicii calitative de montare a sistemelor de încălzire (cazane pe gaz, cazane pe combustibil solid, cazane electrice, boilere) cît și articolelor sanitare (căzi de baie, vase de closet (WC), cabine de duș) la preț redus.   SANTEHMASTER este unica compania pe piața RM care dispune de un serviciu operativ de reparare, montare rețele inginerești.   Apelînd la numărul de telefon 022 84 66 84 fiecare persoană fizică sau juridică poate solicita grupa operativă...mai mult
25/09/2014, 11:54532 vizualizări
montazh-kotlov-santehniki-minimalnym-cenamСПЕЦИАЛЬНОЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ - монтаж систем отопления (газовые котлы, котлы на твердом топливе, электрические котлы, радиаторов отопления) - монтаж сантехники (акриловые ванны, душевые кабины, WC, биде и писсуары) по минимальным ценам!   SANTEHMASTER это единственная компания из Республики Молдова каторая имеет оперативную службу по ремонту и монтажу инженерных сетей.   Позвонив по номеру 022 84 66 84 вы можете специалистов в удобное для вас время для проделывания нужных...mai mult